economie

SBM fors onderuit op groen Damrak

Door ANP - 02 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – SBM Offshore is vrijdag bij opening van de beurs in Amsterdam fors onderuit gegaan. Justitie in Brazilië zette een streep door de schikking die een einde had moeten maken aan de Petrobras-affaire. De toonaangevende AEX-index in Amsterdam opende met een kleine winst. Beleggers kijken uit naar het Amerikaanse banenrapport van later op de dag.

De AEX-index steeg in de openingsminuten 0,4 procent naar 455,74 punten. De MidKap won 0,2 procent, tot 648,76 punten. De belangrijkste graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen 0,3 tot 0,5 procent.

Het aandeel SBM werd bijna 10 procent minder waard. Het bedrijf meldde voorbeurs dat de schikking die half juli werd bereikt in Brazilië is afgekeurd. Na lang onderhandelen wist de maritiem dienstverlener in ruil voor een flinke boete daar verdere vervolging wegens het betalen van steekpenningen te ontlopen, maar die deal gaat voorlopig dus niet door. Het bedrijf wacht op uitleg van het Openbaar Ministerie.