economie

Sector luidt noodklok om Calais

Door ANP - 05 september 2016

ZOETERMEER (ANP) – Europese transportbedrijven en logistieke organisaties luiden de noodklok over de situatie in het Franse Calais. Volgens de Nederlandse branchevereniging TLN zorgen migranten die naar Engeland willen dagelijks voor levensgevaarlijke situaties. Daarbij staat volgens de organisatie de veiligheid van chauffeurs op het spel.

Zo zouden migranten betonblokken, autobanden, boomstammen en hooibalen op de toegangswegen van de haven gooien om vrachtauto’s tot stilstand te dwingen. Daarna bedreigen zij chauffeurs om een plekje in een vrachtauto te krijgen om op die manier de oversteek naar Engeland te maken, zo beschrijft TLN de situatie.

In een directe brief aan de Franse premier Manuel Valls vraagt de Europese transportsector maandag om acute hulp. Ook wordt maandag actiegevoerd in Calais door Franse vrachtwagenchauffeurs en bewoners.