economie

‘Tata behoudt onderzoeksafdeling in IJmuiden’

Door ANP - 23 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – Tata Steel IJmuiden behoudt zijn afdeling voor onderzoek en ontwikkeling (R&D), ook als het tot een fusie komt tussen het staalbedrijf uit India en bijvoorbeeld het Duitse ThyssenKrupp. Dat zei Hans Fischer, topman van Tata Steel Europa, vrijdag in het Financieele Dagblad.

Volgens Fischer is de vrees ongegrond dat hoogwaardige technologie en werkgelegenheid in IJmuiden verloren gaan. ,,Onze R&D-activiteiten daar zijn van wereldklasse. Het zou natuurlijk ontzettend stom zijn, als je dit zou opheffen of op het spel zou zetten.” Volgens hem kan het zelfs zo zijn dat de Nederlandse R&D-activiteiten sterker worden bij een fusie.

Tata voert momenteel diverse gesprekken met partijen over het samenvoegen van activiteiten met Europese branchegenoten. Eerder verkocht het concern al een aantal van zijn Britse activiteiten.