economie

Tegenvaller VS zet druk op beurzen

Door ANP - 06 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag overwegend met verlies gesloten. Tijdens een grotendeels rustige handelssessie zetten tegenvallende cijfers over de Amerikaanse economie in de laatste uren druk op de markt. Daarbij liep de waarde van de euro op, omdat de verwachtingen ten aanzien van een snelle verhoging van de rente in de VS enigszins werden getemperd.

In Amsterdam sloot de AEX met een verlies van 0,7 procent op 461,11 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 656,69 punten. De graadmeters in Parijs en Londen leverden 0,2 en 0,8 procent in. De DAX in Frankfurt eindigde met een plusje van 0,1 procent.

In de middaghandel bleek uit een eerste schatting dat de groei in de dienstensector van de VS vorige maand onverwacht sterk is afgezwakt. Die tegenvaller sterkt de gedachte dat de Fed mogelijk toch nog enige tijd zal wachten met een nieuwe renteverhoging. Daardoor liep de waarde van de euro op tot 1,1230 dollar, tegen 1,1145 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag.