economie

Teleurgestelde investeerder klaagt Twitter aan

Door ANP - 18 september 2016

SAN FRANCISCO (ANP) – Een teleurgestelde aandeelhouder sleept socialmediabedrijf Twitter voor de rechter. De klager is ontevreden over de prestaties van Twitter, dat niet aan de verwachtingen voldoet. Dat blijkt uit ingediende documenten bij de rechtbank in San Francisco.

Twitter sprak in november 2014 de verwachting uit dat het op termijn zou groeien tot 550 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Het concern dat graag wil doorgroeien om te concurreren met andere sociale media zoals Facebook, zag zijn ledenbestand ‘slechts’ aandikken tot 313 miljoen maandelijkse gebruikers.

Ook stappen veel gebruikers over naar andere sociale media als Snapchat en Instagram, vooral in de Verenigde Staten.

Voor aandeelhouder Doris Shenwick zijn de teleurstellende resultaten nu reden om Twitter te dagen.