economie

Topman Wells Fargo levert bonussen in

Door ANP - 28 september 2016

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – Topman John Stumpf van de Amerikaanse bank Wells Fargo levert meer dan 41 miljoen dollar (37 miljoen euro) aan aandelenbonussen in. Aanleiding is een schandaal rond het aanmaken van duizenden spookrekeningen door medewerkers van de bank.

Wells Fargo kreeg eerder deze maand een boete van 185 miljoen dollar opgelegd. Om de ambitieuze productiedoelstellingen van de consumentendivisie te halen, hadden werknemers ruim twee miljoen rekeningen geopend zonder dat klanten daarvoor toestemming hadden gegeven.

De zaak heeft veel stof doen opwaaien in de Verenigde Staten, waar het reilen en zeilen van banken net als in Europa sinds de kredietcrisis onder een vergrootglas ligt. Deze week moet Stumpf zich verantwoorden in het Amerikaanse parlement.