economie

Transavia trekt de kar bij Air France-KLM

Door ANP - 08 september 2016

PARIJS (ANP) – Air France-KLM heeft in de belangrijke vakantiemaand augustus 8,9 miljoen passagiers vervoerd, een kleine 2 procent meer dan een jaar eerder. Die groei is met name te danken aan prijsvechter Transavia waar het aantal reizigers met ruim een vijfde toenam tot 1,7 miljoen.

Bij KLM stapten in augustus 2,8 miljoen mensen in, 4 procent meer dan een jaar eerder. Zustermaatschappij Air France, waar in de eerste dagen van de maand het cabinepersoneel nog staakte, rapporteerde donderdag een daling met 5 procent tot 4,4 miljoen reizigers.

Het aantal door passagiers gevlogen kilometers, het cijfer waar analisten vooral op letten, nam voor de gehele groep met 0,2 procent af. Exclusief Transavia kwam die daling uit op 1,7 procent. Omdat de capaciteit wel licht toenam, zaten de vliegtuigen gemiddeld minder vol.