economie

Tuchtmaatregel Deloitte-bestuurder vernietigd

Door ANP - 22 september 2016

DEN HAAG (ANP) – De tuchtmaatregel tegen Deloitte-bestuurder Roger Dassen inzake de nasleep van het Ahold-boekhoudschandaal uit 2003 is in hoger beroep vernietigd. De accountant kreeg in 2014 een officiële waarschuwing van de tuchtrechter, maar het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) verklaarde donderdag de klacht tegen hem ongegrond.

In deze zaak ging het om het verwijt van enkele particuliere beleggers dat Deloitte beleggersclub VEB in 2008 zou hebben misleid, toen die wilde voorkomen dat een claim over de Ahold-affaire zou verjaren. Dassen was destijds topman van Deloitte Nederland. Later werd hij directielid van Deloitte wereldwijd.

Volgens het CBb hoefde Dassen niet meer duidelijkheid te geven dan namens Deloitte is gedaan. Zijn verantwoordelijkheid ging ook niet zover dat hij valt aan te spreken op bewoordingen in mailtjes die door Deloittes advocaat zijn verstuurd.