economie

Twitter in trek op lager Wall Street

Door ANP - 23 september 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag in het laatste halfuur van de handel op verlies. Twitter was een opvallende stijger na overnamegeruchten. Beleggers zagen verder de hoop op een akkoord van de OPEC-landen voor bevriezing van de productie vervliegen.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent lager op 18.312 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent, tot 2170 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent omlaag naar 5317 punten.

Twitter steeg bijna 22 procent op basis van berichten dat een overname van het bedrijf naderbij komt. Het bedrijf komt mogelijk binnenkort al naar buiten met nieuws over een formeel bod. Google (plus 0,1 procent) en Salesforce (min 5,6 procent) worden genoemd als belangstellenden en zouden zelfs al een bod hebben uitgebracht.

Olieprijzen

De olieprijzen gingen omlaag doordat de hoop bij Saudi-Arabië op een akkoord over een productiebeperking verdween. De markt kampt met een overvloed en daar lijkt nu niet snel verandering in te komen. De prijs van Amerikaanse olie stond 3,1 procent in de min op 44,89 dollar per vat. Brent werd 3 procent goedkoper bij 46,23 dollar per vat.

Facebook leverde 1,6 procent in wegens ophef onder beleggers over video-advertenties van het bedrijf. De gemiddelde tijd dat er naar de reclames wordt gekeken zou door Facebook schromelijk zijn overdreven. Yahoo verloor 3,3 procent na de bekendmaking donderdag dat bij een cyberaanval in 2014 persoonlijke gegevens van meer dan 500 miljoen gebruikers zijn gestolen.

Goldman Sachs

Goldman Sachs verloor 1,1 procent na berichten dat de bank het mes gaat zetten in het banenbestand bij de investeringstak in Azië. Zo’n 30 procent van de 300 banen staat op de tocht. Daarnaast kunnen banen verdwijnen bij vestigingen van de bank in Hongkong, Singapore en China.

Farmaceut Endo International won bijna 16 procent na bekendmaking van de aanstelling van een nieuwe topman. Ook Bats Global Markets Exchange noteerde een plus. Het beursbedrijf wordt mogelijk overgenomen door de Chicago Board Options Exchange. Het aandeel werd ruim 20 procent meer waard.

De euro was 1,1234 dollar waard. Bij het slot van de Europese beurzen was de euro 1,1226 dollar waard.