economie

Twitter in trek op lager Wall Street

Door ANP - 23 september 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag halverwege de handel in de min. Wel was Twitter een opvallende stijger na overnamegeruchten. Beleggers keken om uiteenlopende redenen ook naar andere techbedrijven.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent lager op 18.305 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent, tot 2168 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging ook 0,4 procent omlaag naar 5320 punten.

Twitter steeg bijna 20 procent op basis van berichten dat een overname van het bedrijf naderbij komt. Het bedrijf komt mogelijk binnenkort al naar buiten met nieuws over een formeel bod. Google (min 0,2 procent) en Salesforce (min 5,6 procent) worden genoemd als belangstellenden en zouden zelfs al een bod hebben uitgebracht.

Facebook

Facebook leverde 1,3 procent in wegens ophef onder beleggers over video-advertenties van het bedrijf. De gemiddelde tijd dat er naar de reclames wordt gekeken zou door Facebook schromelijk zijn overdreven.

Yahoo ging omlaag na de bekendmaking donderdag dat bij een cyberaanval in 2014 persoonlijke gegevens van meer dan 500 miljoen gebruikers zijn gestolen. De voormalige internetgigant verloor 2,5 procent op zorgen van beleggers over gevolgen van de kraak op de overname door Verizon.

Endo

Farmaceut Endo International won 15,4 procent na bekendmaking van de aanstelling van een nieuwe topman. Paul Campanelli neemt de leiding van het bedrijf over.

Ook Bats Global Markets Exchange noteerde een plus. Het beursbedrijf wordt mogelijk overgenomen door de Chicago Board Options Exchange. Bats faciliteert aandelen- en optietransacties en is een toonaangevende leverancier van geavanceerde software op dat gebied. Het aandeel werd 20,6 procent meer waard.

De olieprijzen gingen omlaag doordat de hoop bij Saudi-Arabië op een productiebeperking deels vervloog. De prijs van Amerikaanse olie stond 3,9 procent in de min op 44,50 dollar per vat. Brent werd 3,6 procent duurder bij 45,90 dollar per vat. De euro was 1,1237 dollar waard. Bij het slot van de Europese beurzen was de euro 1,1226 dollar waard.