economie

Unilever ziet brexit met vertrouwen tegemoet

Door ANP - 14 september 2016

LONDEN (ANP) – Unilever verwacht geen grote nadelige gevolgen te ondervinden van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Maar het Brits-Nederlandse bedrijf achter merken als Dove, Calvé, Unox en Ola hoopt dat premier Theresa May nog even wacht met het begin van de brexitonderhandelingen.

Dat zegt topman Paul Polman in een woensdag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg. ,,Onzekerheid helpt ons niet”, erkent Polman. Maar hij denkt dat het beter is als politici de tijd nemen om de gemoederen tot bedaren laten komen, voordat zij aan het onderhandelingsproces beginnen.

De renteverlaging die de Bank of England vorige maand doorvoerde, heeft volgens Polman de druk van de ketel gehaald. Die houdt de potentiële economische gevolgen van de schok die het brexitbesluit heeft veroorzaakt binnen de perken, aldus de topman.