economie

Vakbond De Unie: kabinet mist empathie

Door ANP - 19 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het kabinet toont een gebrek aan empathie in zijn miljoenennota, vindt vakbond De Unie. Dat zegt voorzitter Reinier Castelein in een eerste reactie op de al uitgelekte regeringsplannen voor volgend jaar, die officieel op Prinsjesdag naar buiten komen.

De vakbondsman spreekt van ,,kille cijfers”. De begroting is op orde en het land staat er beter voor, maar daarmee is volgens hem dan ook alles gezegd. ,,Wat koopt de onder druk staande middenklasse daarvoor?”, vraagt Castelein zich af. Zo wijst hij erop dat er nog altijd honderdduizenden werklozen zijn.

,,Verkiezingen win je niet meer met mooie praatjes, door al het zoets op voorhand te lekken voor Prinsjesdag. De Romeinen en de Grieken wisten het al, geef het volk brood en spelen. Zolang er in dit land meer voedselbanken zijn dan McDonald’s, hoort dit kabinet zich bescheiden op te stellen.”