economie

Verscherpt toezicht op AkzoNobel in Twente

Door ANP - 09 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Een zoutfabriek van AkzoNobel Salt in Twente is onder verscherpt toezicht gesteld na een groot aantal lekkages. Dat heeft Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), een inspectiedienst van het ministerie van Economische Zaken, vrijdag laten weten.

Onlangs zijn lekkages geconstateerd van diesel en mogelijk pekel bij boorputten van AkzoNobel Salt. Die kwamen bovenop een groot aantal lekkages van pekel en brak water uit transportleidingen sinds 2014. Bovendien vindt de toezichthouder dat het bedrijf tekortschiet bij het melden van dergelijke incidenten.

Na de laatste lekkages is de maat vol. ,,AkzoNobel heeft SodM nog niet kunnen overtuigen dat zij met een gepast gevoel van urgentie en begrip de problemen van zowel de lekkende boringen als de al langer voorkomende lekkages van hun pijpleidingen aanpakt”, aldus inspecteur-generaal Harry van der Meijden.