economie

Vietnamezen slaan in bij Airbus

Door ANP - 06 september 2016

HANOI (ANP) – De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft tijdens het staatsbezoek van de Franse president Franois Hollande aan Vietnam twee orders in de wacht gesleept van Vietnamese maatschappijen. Het gaat om een order voor tien A320-toestellen van Jetstar Pacific en een bestelling van twintig vliegtuigen van het type A321 door Vietjet.

De koopovereenkomst werd ondertekend in de hoofdstad Hanoi, in bijzijn van onder anderen Airbus-topman Fabrice Brégier, president Hollande en de Vietnamese president Tran Dai Quang. Volgens de catalogusprijzen is met de orders een totaalbedrag gemoeid van circa 3,4 miljard dollar, maar worden vaak kortingen geboden bij grotere orders. Vietnam is een van de sterkst groeiende luchtvaartmarkten ter wereld.