economie

Vlakke opening beurs Amsterdam

Door ANP - 15 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag nagenoeg onveranderd geopend. Beleggers kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Britse centrale bank en belangrijke macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.

De AEX-index stond kort na aanvang licht hoger op 441,30 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 634,78 punten. Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,1 procent.

De Bank of England (BoE) kondigt naar verwachting geen nieuwe stappen aan. Bij de rentevergadering in augustus nam de BoE een reeks maatregelen om de gevolgen van de brexit te verzachten. De Britse rente werd verlaagd naar het laagste niveau ooit, terwijl er miljarden worden uitgetrokken om de economie te ondersteunen.

Uit de VS komen in de middag cijfers over onder meer de winkelverkopen, de producentenprijzen en de industriële productie. Mogelijk kunnen die cijfers invloed hebben op de beleidsbeslissing van de Federal Reserve volgende week.