economie

Voormalig baas TNT aan het roer van LeasePlan

Door ANP - 16 september 2016

ALMERE (ANP) – Autoleasebedrijf LeasePlan heeft Tex Gunning aangesteld als topman. Hij was tussen 2013 en 2016 bestuursvoorzitter van expressbezorger TNT Express, dat toen werd overgenomen door het Amerikaanse FedEx.

Daarvoor was Gunning onder meer werkzaam bij AkzoNobel en topman van uitzender Vedior, die onder zijn leiding werd verkocht aan Randstad in 2008. Ook een andere voormalig TNT-medewerker, Marco van Kalleveen, gaat aan de slag bij LeasePlan. Hij wordt daar operationeel directeur.

Gunning en Van Kalleveen volgen respectievelijk Vahid Daemi en Sven-Torsten Huster op. Laatstgenoemde blijft nog wel tot eind dit jaar zijn baan delen met Van Kalleveen. De Nederlandsche Bank heeft de benoemingen goedgekeurd.