economie

VS willen 14 miljard dollar van Deutsche Bank

Door ANP - 16 september 2016

WASHINGTON (ANP) – Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Deutsche Bank een schikkingsvoorstel van 14 miljard dollar (12,5 miljard euro) gedaan. De Amerikanen leggen de Duitse bank die straf op wegens het verstrekken van foute hypotheken, zo meldt de Wall Street Journal vrijdag. Volgens insiders die de krant gesproken heeft zal de bank niet akkoord gaan met het hoge schikkingsvoorstel.

De Deutsche Bank wordt er door de Amerikanen van beschuldigd dat ze rommelhypotheken hebben verstrekt. Dat type hypotheken speelde een belangrijke rol bij de financiële crisis van 2008 en het instorten van de huizenmarkt in de VS. Andere banken hebben al schikkingen met hoge straffen getroffen met Justitie. Het hoogste bedrag werd betaald door Bank of America die 16,65 miljard dollar (14,7 miljard euro) betaalde. Goldman Sachs trof een schikking voor vijf miljard dollar (4,4 miljard euro).