economie

VW wil elektrische auto’s maken in China

Door ANP - 07 september 2016

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) – Volkswagen wil samen met het Chinese Anhui Jianghuai Automobile elektrische auto’s gaan maken. Daarover hebben beide partijen een deal gesloten. Er moet nog wel onderzoek gedaan worden naar de haalbaarheid van een samenwerkingsverband, zo meldde Volkswagen-topman Matthias Müller woensdag.

China is een belangrijke markt voor Volkswagen. De Duitse autobouwer benadrukte eerder al zeker niet te stoppen met investeren in het Aziatische land, ondanks alle kosten die het bedrijf moet maken in verband met het dieselschandaal. Dit jaar alleen moeten de investeringen in China meer dan 4 miljard euro bedragen.

Müller vindt het belangrijk dat Volkswagen zich meer gaat richten op elektrische auto’s en technieken als geautomatiseerd rijden. Volgens eerder ontvouwde plannen van het bedrijf moeten er in tien jaar tijd zeker dertig elektrische modellen op de markt worden gebracht.