economie

Wall Street opent met winst

Door ANP - 14 september 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met bescheiden winsten geopend. Daarmee toonden de graadmeters iets van herstel na de stevige verliezen op dinsdag. Monsanto stond in de belangstelling vanwege de megaovername van de zadenhandelaar door het Duitse Bayer.

De Dow-Jonesindex stond vlak na de opening 0,1 procent in de plus op 18.090 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 0,2 procent, naar 2130 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond met 5178 punten 0,5 procent boven de slotstand van dinsdag.

Monsanto won in de vroege handel 0,6 procent. Monsanto en chemiebedrijf Bayer maakten voorbeurs bekend een akkoord te hebben gesloten over een deal van 66 miljard dollar. Daarmee is het de grootste buitenlandse overname door een Duits bedrijf ooit. De samensmelting levert de grootste producent van zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen voor de landbouw ter wereld op.