economie

‘Wall Street voorzichtig van start’

Door ANP - 08 september 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting zonder grote bewegingen van start. Beleggers verwerken onder meer het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente en overige stimuleringsmaatregelen ongewijzigd te laten. Daarnaast kwamen er nieuwe cijfers over het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS.

De ECB handhaafde het belangrijkste rentetarief op een historisch laag peil van 0 procent. Ook houdt de centrale bank vast aan zijn programma om maandelijks voor 80 miljard euro aan obligaties op te kopen bij financiële instellingen.

Aan het bedrijvenfront wordt onder meer gekeken naar Apple, dat in de voorbeurshandel lager staat. Het techbedrijf onthulde een dag eerder onder meer zijn nieuwste iPhone. Beleggers beloonden de aankondigingen woensdag met een plusje van 0,6 procent.

Bewegingen

Ook andere technologiebedrijven kunnen bewegingen laten zien. Zo maakte HP Enterprise woensdagavond laat een miljardendeal met het Britse Micro Focus International bekend voor een samenwerking aan software. Micro Focus koerst flink hoger op de beurs van Londen. Aandeelhouders van computerapparatuurfabrikant Logitech hebben ingestemd met een dividendverhoging van 10 procent.

Woensdag sloot de leidende Dow Jones-index met een verlies van 0,1 procent op 18.526,14 punten. De brede S&P 500 verloor een fractie tot 2186,15 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot met een plus van 0,2 procent op 5283,93 punten.