economie

Winstgroei voor moederbedrijf Zara

Door ANP - 21 september 2016

MADRID (ANP) – Het Spaanse winkelconcern Inditex, bekend van kledingketens als Zara, Pull & Bear en Bershka, heeft in de eerste helft van het jaar de winst zien groeien. De onderneming profiteerde onder meer van de gestage verbetering van de economie in thuismarkt Spanje, waar ze ongeveer een vijfde van de opbrengsten binnenhaalt.

Inditex realiseerde een winst van bijna 1,3 miljard euro. Dat is 8 procent meer dan een jaar eerder en beter dan verwacht. De omzet groeide met 11 procent tot bijna 10,5 miljard euro.

De onderneming, met meer dan 7000 winkels in 90 landen, gaf eerder dit jaar aan dat het tempo waarin winkels worden geopend omlaag gaat. Daarbij worden de winkels die in belangrijke markten worden geopend, groter van omvang. Inditex wil zich scherper richten op onlineverkopen.