economie

Zorgen om economie bepalen beurshandel

Door ANP - 09 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag met duidelijke verliezen het weekeinde ingegaan. Daags nadat president Mario Draghi van de Eruopese Centrale Bank (ECB) had gezegd dat meer stimuleringsmaatregelen nu niet nodig zijn, kwamen uit Duitsland opnieuw tegenvallende economische cijfers.

In Amsterdam sloot de toonaangevende AEX-index met een verlies van 1,4 procent op 452,88 punten. De MidKap leverde 1,1 procent in en eindigde op 649,83 punten. De belangrijkste graadmeters op de beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gingen 1 tot 1,2 procent lager de handel uit.

De export uit Duitsland is in juli fors gekrompen. Eerder deze week bleek al dat de industrie in de grootste euro-economie die maand onder druk stond. De nieuwe tegenvaller volgt op sombere prognoses van de ECB, die donderdag voorspelde dat de economische groei in de eurolanden de komende twee jaar niet zal versnellen.