economie

ABN voorziet recordaantal woningverkopen

Door ANP - 06 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – ABN AMRO verwacht dat het aantal woningverkopen dit jaar een recordhoogte zal bereiken. In plaats van een eerder voorspelde groei van 15 procent, rekent het Economisch Bureau van de bank nu op een groei met 20 procent tot 214.000. Ook de prijzen zullen harder stijgen dan aanvankelijk gedacht.

Het Economisch Bureau denkt wel dat de verkoopstijging volgend jaar stokt, onder andere door de toenemende schaarste aan geschikte woningen. De groeiverwachting voor het aantal transacties daalt van 5 procent naar 0 procent. Wel verhoogde ABN AMRO de raming van de stijging van huizenprijzen met 2 procentpunt naar 5 procent. Dit is vooral vanwege het zogenaamde overloopeffect: de forse waardestijging in 2016 duwt het prijsgemiddelde van 2017 omhoog.