economie

AEX in de plus

Door ANP - 04 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met winst aan de handelsdag begonnen. Ook elders in Europa kwamen de graadmeters hoger uit de startblokken. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda.

Kort na de openingsbel stond de AEX-index 0,6 procent hoger op 455,61 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 660,73 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs koersten tot 0,4 procent hoger. De beurs in Londen won 0,7 procent.

Supermarktconcern Ahold Delhaize was in de openingsminuten de sterkste stijger in de AEX met een winst van 1,1 procent. Het bedrijf profiteerde van een adviesverhoging bij Exane. Verzekeraar NN sloot de rij met een verlies van 0,7 procent. Het concern maakte bekend zijn Ierse herverzekeringsportefeuille NN Re over te doen aan Canada Life, waarmee een eenmalig verlies voor belastingen zal worden geboekt van 55 miljoen euro.