economie

AEX sluit na rustige sessie in het rood

Door ANP - 17 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is maandag na een tamme handelssessie met verlies gesloten. Ook elders in Europa stonden rode cijfers op de koersenborden. Beleggers waren verstoken van groot richtinggevend nieuws. De financiële markten zijn in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en een reeks bedrijfscijfers later deze week.

De AEX sloot 0,6 procent lager op 448,04 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 665,20 punten. In Parijs, Frankfurt en Londen werden verliezen van 0,5 tot 1 procent gemeten.

AkzoNobel was bij de hoofdfondsen op het Damrak in Amsterdam de grootste stijger met een plus van 0,8 procent. Biotechnologiebedrijf Galapagos was met een min van 2,1 procent de verliezer van de dag. Wolters Kluwer leverde 1,2 procent in, in het kielzog van zijn Britse branchegenoot Pearson.

Dat Britse uitgeefconcern verloor ruim 8 procent op de beurs in Londen. Pearson wist met zijn resultaten over de eerste negen maanden van het jaar niet te overtuigen. Vooral in de Verenigde Staten vielen de verkopen van studieboeken tegen.