economie

Amper beweging op Europese beurzen

Door ANP - 11 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag bescheiden koersbewegingen zien bij een gebrek aan richtinggevend nieuws. Beleggers deden het even rustig aan na de flinke winsten een dag eerder.

De AEX-index in Amsterdam noteerde richting het middaguur 0,1 procent lager op 454,94 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 666,24 punten. Frankfurt daalde 0,1 procent, terwijl Parijs licht steeg. De beurs in Londen was vrijwel vlak.

Heineken was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 1,5 procent. Randstad behoorde ook tot de koplopers met een winst van 1,4 procent. Onderin de hoofdindex waren ASML, Galapagos en Philips te vinden met minnen tot 1,2 procent.

Midkap

Bij de middelgrote fondsen was navigatiebedrijf TomTom (plus 1,8 procent) de grootste winnaar. De toeleverancier aan de chipindustrie Besi bungelde onderaan de MidKap met een verlies van 1,8 procent.

In Londen klom wervings- en selectiebedrijf PageGroup 3,3 procent. De onderneming heeft in het derde kwartaal fors meer winst in de boeken gezet, voornamelijk door gunstige wisselkoerseffecten.

Parijs

In Parijs steeg LVMH 5,4 procent. De Franse producent van luxeartikelen doet dit jaar tot nu toe goede zaken. In Londen ging luxebedrijf Burberry 2 procent omhoog en het Duitse modehuis Hugo Boss won 2,7 procent in Frankfurt.

De olieprijzen lieten een daling zien, na de flinke winst een dag eerder nadat de Russische president Vladimir Poetin op een groot energiecongres in Istanbul liet weten dat Rusland bereid is tot bevriezing of zelfs verlaging van zijn olieproductie. De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde 0,4 procent lager op 51,16 dollar. Brent zakte 0,5 procent tot 52,89 dollar per vat.

De euro was 1,1109 dollar waard, tegen 1,1158 dollar bij het Europese slot op maandag.