economie

Apple-baas test nieuw Super Mario-spel

Door ANP - 13 oktober 2016

TOKIO (ANP) – Topman Tim Cook van Apple is op bezoek geweest bij Nintendo voor een voorproefje van het nieuwe spel Super Mario Run, dat binnenkort beschikbaar moet komen voor de iPhone. Dat is te zien op een foto die hij donderdag op Twitter heeft geplaatst.

Cook schrijft erbij dat hij het spel onder de knie begint te krijgen ,,dankzij Miyamoto-san en zijn geweldige team bij Nintendo”. Hij bedoelt daarmee de belangrijkste gameontwerper van het Japanse technologiebedrijf, Shigeru Miyamoto, de geestelijk vader van onder meer Donkey Kong en Super Mario.

Nintendo aarzelde lang voordat het besloot ook spelletjes te gaan maken voor smartphones. Ondanks de achterstand op de concurrentie op dat terrein slaagde de fabrikant van games en spelcomputers er afgelopen zomer in met Pokémon Go een wereldwijde rage te ontketenen.