economie

Apple komt met update MacBook

Door ANP - 27 oktober 2016

CUPERTINO (ANP) – Apple heeft donderdag zoals verwacht een update voor zijn MacBooks gepresenteerd. De nieuwe apparaten zijn uitgerust met een vingerafdruksensor voor Apple Pay, de betaaldienst van het techbedrijf. Met een vingerafdruk kan ook worden ingelogd. De apparaten zijn veel lichter dan de voorgangers.

Verder hebben de MacBooks een speciale Oled-strip boven het toetsenbord op de plek waar voorheen de F-toetsen zaten. Dit kleine touchscreen genaamd Touch Bar reageert op aanrakingen, bijvoorbeeld om te vergroten. Volgens Apple was de oude technologie 45 jaar oud. ,,Die gebruiken we niet meer”, verklaarde Apple-topman Tim Cook de wijziging.

De nieuwe MacBook Pro heeft een prijskaartje van 1499 tot 2399 dollar. De apparaten, er komen drie varianten, zijn per direct te bestellen.

TV-app

Apple presenteerde precies 25 jaar geleden zijn eerste laptop, de PowerBook. De nieuwste MacBook Pro is 6,8 miljoen keer zo snel als de PowerBook.

Cook beklom traditiegetrouw het podium om de nieuwste producten te presenteren. Hij onthulde ook de nieuwe TV-app. Daarmee wordt onder meer het zoeken en bekijken van series en films uit verschillende apps op Apple TV, iPhone en iPad eenvoudiger.