economie

Arcadis en GrandVision onderuit op beurs

Door ANP - 27 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De meeste Europese beurzen zijn donderdag dicht bij de slotstanden van woensdag gesloten. Beleggers verwerkten een keur aan bedrijfsresultaten. Op Beursplein 5 kregen MidKappers Arcadis, GrandVision en Besi rake klappen na tegenvallende berichten. In de AEX waren KPN en RELX in positieve zin juist de blikvangers.

De toonaangevende AEX-index eindigde vlak op 455,71 punten. De MidKap daalde 1,9 procent tot 657,68 punten. De graadmeter in Frankfurt won 0,1 procent, terwijl Parijs nagenoeg onveranderd eindigde. In Londen ging de FTSE 0,4 procent vooruit.

GrandVision was de sterkste daler bij de middelgrote fondsen en leverde 11 procent aan beurswaarde in. De cijfers van het moederbedrijf van onder meer optiekketen Pearle konden beleggers duidelijk niet bekoren. Advies- en ingeneursbedrijf Arcadis (min 9,7 procent) ging ook stevig onderuit na tegenvallende cijfers. Daarnaast maakte het advies- en ingenieursbedrijf bekend dat topman Neil McArthur per direct vertrekt in verband met een verschil van inzicht over de te volgen koers.

De toeleveranciers aan de chipindustrie Besi en ASMI kwamen eveneens met teleurstellende kwartaalberichten, die bestraft werden met koersverliezen van respectievelijk 8,6 procent en 3,6 procent.