economie

Beleggers Wall Street wachten op Fed-notulen

Door ANP - 12 oktober 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York staan woensdag overwegend licht in de plus. Beleggers wachten op de openbaarmaking van de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve. In de aantekeningen hopen ze aanwijzingen te vinden die iets kunnen zeggen over de timing van een volgende rentestap in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent hoger op 18.166 punten. De breed samengestelde S&P 500 stond 0,2 procent hoger op 2141 punten en de technologiebeurs Nasdaq stond vlak op 5248 punten.

De notulen van de beleidsvergadering van september komen om 20.00 uur naar buiten. Bij de laatste vergadering was er geen unaniem besluit om de rente te handhaven. De markten gaan ervan uit dat de Fed in december met een renteverhoging zal komen.

Stanley Black & Decker

Gereedschapsmaker Stanley Black & Decker staat 2,9 procent hoger na overnamenieuws. Het bedrijf kondigde aan voor bijna 2 miljard dollar in contanten de gereedschapsdivisie over te nemen van Newell. De gereedschapstak van Newell (plus 1,7 procent) levert met name aan professionele klussers.

Apple steeg 1,1 procent op speculatie dat de smartphonemaker garen kan spinnen bij de problemen van concurrent Samsung. Het Koreaanse bedrijf trok zijn brandgevaarlijke paradepaardje Galaxy Note 7 terug.

Boeing

Boeing kon melden dat het voor 3,2 miljard dollar een order heeft gekregen voor twaalf Dreamliners van China Southern Airlines. Het aandeel van vliegtuigbouwer bewoog daar niet op.

Barracuda Networks staat met 9,3 procent flink hoger. De producent van beveiligingssoftware presenteerde beter dan verwachte kwartaalprestaties.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,4 procent tot 50,10 dollar en Brent daalde 1,1 procent tot 51,81 dollar. De euro was 1,1023 dollar waard, tegen 1,1008 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.