economie

Belgen nog altijd in CETA-overleg

Door ANP - 26 oktober 2016

BRUSSEL (ANP) – Leiders van de Belgische federale overheid en de regionale regeringen zijn woensdag nog altijd aan het vergaderen over het lot van het Europees-Canadese vrijhandelsverdrag CETA. Volgens vicepremier Didier Reynders wordt niet meer gevraagd om nieuwe teksten en is een akkoord binnen handbereik.

De premiers van de Waalse regering en de Franse gemeenschap, Paul Magnette en Rudy Demotte, lieten echter weten dat er nog veel moet gebeuren. Demotte denkt niet dat ondertekening op de Europees-Canadese top van donderdag realistisch is. Beiden willen een eventueel akkoord eerst nog aan hun parlementen voorleggen, zeiden ze tijdens een onderbreking.

Hoelang het overleg nog duurt is onduidelijk. Volgens Reynders staan de ambassadeurs van de EU-lidstaten klaar om bij elkaar te komen als er een akkoord zou zijn. Hun fiat is ook nodig voor ondertekening.