economie

Bestuur FNV wil Busker als nieuwe voorzitter

Door ANP - 31 oktober 2016

UTRECHT (ANP) – Het bestuur van vakbond FNV heeft Han Busker voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap. Busker gaf jarenlang leiding aan de Nederlandse Politiebond (NPB) en is momenteel als bestuurslid van FNV belast met de thema’s zorg en pensioenen.

Busker denkt dat hij zijn ervaringen bij de NPB goed kan gebruiken als voorman bij de FNV. ,,Ik heb daarbij gemerkt dat je pas echt een vuist kunt maken, als je eerst serieus met je achterban gaat praten. Die ervaring wil ik graag inbrengen in de FNV-strijd voor echte banen en een eerlijke samenleving.”

Het algemeen bestuur ziet oud-marechaussee en -politieman Busker als iemand die een verbindende rol kan spelen in de leiding van de vernieuwde vakbond. ,,Wij kennen hem als een teamspeler met een scherpe visie en grote betrokkenheid”, zegt algemeen secretaris Leo Hartveld namens het bestuur.

De meer dan een miljoen leden kunnen zich tussen 1 februari en 9 maart uitspreken over de benoeming. De uitslag wordt op 10 maart bekendgemaakt. Netwerken, sectorraden en andere bij FNV aangesloten bonden kunnen tot 2 november tegenkandidaten voordragen, waarna begin december een definitieve kandidatenlijst wordt samengesteld.