economie

Bestuur FNV wil Busker als nieuwe voorzitter

Door ANP - 31 oktober 2016

UTRECHT (ANP) – Het bestuur van vakbond FNV heeft Han Busker voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap. Busker gaf jarenlang leiding aan de Nederlandse Politiebond en is momenteel als bestuurslid van FNV belast met de thema’s zorg en pensioenen.

Het algemeen bestuur ziet Busker als iemand die een verbindende rol kan spelen in de leiding van de vernieuwde vakbond. ,,Wij kennen hem als een teamspeler met een scherpe visie en grote betrokkenheid”, zegt algemeen secretaris Leo Hartveld namens het bestuur.

De meer dan een miljoen leden kunnen zich tussen 1 februari en 9 maart uitspreken over de benoeming. Netwerken, sectorraden en andere bij FNV aangesloten bonden kunnen tot 2 november tegenkandidaten voordragen. De definitieve kandidatenlijst wordt begin december bekendgemaakt.