economie

‘Beurswaakhond India duikt in rel bij Tata’

Door ANP - 28 oktober 2016

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) – De beurswaakhond in India doet naar verluidt onderzoek naar de rel tussen de top van het industriële conglomeraat Tata Group en de gewezen topman Cyrus Mistry. Volgens ingewijden wordt onderzocht of het bedrijf de afgelopen tijd zijn aandeelhouders voldoende en adequaat heeft geïnformeerd over de financiële gang van zaken.

Sinds Mistry maandag bij Tata werd weggestuurd gaan de partijen rollebollend over straat. Volgens Mistry staat Tata er financieel veel slechter voor dan de top wil doen geloven. Onder meer de Europese tak van Tata Steel, waar ook het voormalige Hoogovens in IJmuiden toe behoort, kampt volgens hem met onverantwoord hoge verliezen en schulden.

Tata vindt de uitlatingen die Mistry over het bedrijf deed ongefundeerd, kwaadaardig en laster.

Diverse Tata-onderdelen verloren in de afgelopen dagen samen in totaal meer dan 3,3 miljard dollar aan beurswaarde.