economie

Beurzen Azië in mineur

Door ANP - 12 oktober 2016

TOKIO (ANP) – De beurzen in Azië gingen woensdag over het algemeen omlaag. Beleggers in het Verre Oosten deden hun aandelen in de verkoop, in navolging van de koersdalingen op Wall Street door tegenvallende kwartaalcijfers van Alcoa en de toegenomen kans op een spoedige Amerikaanse renteverhoging.

In Tokio leverde de Nikkei-index 1,1 procent in tot 16.840,00 punten. Financiële instellingen hadden het moeilijk. Zo verloren de grootbanken Sumitomo Mitsui Financial Group en Mitsubishi UFJ Financial tot 2,4 procent. Farmaceut Hisamitsu Pharmaceutical ging 4,2 procent omlaag na tegenvallende halfjaarcijfers.

Beleggers in Tokio kregen ook nog een cijfer over de Japanse machineorders. Die gingen in augustus met 2,2 procent omlaag op maandbasis, maar die daling was minder sterk dan economen hadden verwacht. De Japanse machineorders geven een beeld over de kapitaalinvesteringen van bedrijven in de derde economie van de wereld.