economie

Beurzen rustig het weekeinde in

Door ANP - 21 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn vrijdag rustig het weekeinde ingegaan. Beleggers verwerkten tijdens een inspiratieloze sessie een flinke stroom aan bedrijfsresultaten, zowel uit Europa als de Verenigde Staten. In Nederland vielen TomTom en Corbion in negatieve zin op.

De AEX-index eindigde 0,3 procent hoger op 457,40 punten. De MidKap sloot vlak op 670,39 punten. De graadmeters in Londen en Parijs zakten 0,1 procent. In Frankfurt werd de dag afgesloten met een plusje van 0,1 procent.

Corbion en TomTom waren met verliezen van respectievelijk 7,3 procent en 3,8 procent de grootste dalers bij de middelgrote fondsen. Producent van voedingsingrediënten en chemicaliën Corbion zag zijn opbrengsten in de eerste negen maanden van het jaar wat afnemen. Dat kwam onder meer door volumedalingen.