economie

Beurzen sluiten handelsweek met winst af

Door ANP - 14 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is vrijdag met overtuigende winst het weekeinde ingegaan. Beleggers putten moed uit inflatiecijfers uit China die op een aantrekkende economische groei wijzen, en uit meevallende kwartaalcijfers van enkele grote Amerikaanse banken.

De AEX-index sloot 1,6 procent hoger op 450,50 punten. Maar door de verliezen van de afgelopen dagen is de Amsterdamse hoofdindex afgelopen week per saldo nog geen half punt opgeschoten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 666,28 punten. De belangrijkste graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 1,6 procent.

Boven aan de AEX met een plus van 4,6 procent stond Altice. Het internationale kabelbedrijf heeft zijn belang in de Franse mobiele aanbieder SFR verder vergroot. In Parijs kreeg SFR er 3,9 procent bij. Unilever en Boskalis waren de enige dalers bij de Amsterdamse hoofdfondsen met verliezen van 0,2 en 0,1 procent.