economie

Bombardier holt personeelsbestand verder uit

Door ANP - 21 oktober 2016

TORONTO (ANP/BLOOMBERG) – De noodlijdende Canadese producent van treinen en vliegtuigen Bombardier schrapt in de komende twee jaar nog eens 7500 banen. Dat komt neer op ruim 10 procent van het personeelsbestand.

De aankondiging van vrijdag volgt op een eerder bericht dit jaar waarbij Bombardier bekendmaakte in drie jaar tijd 7000 werknemers aan de dijk te zullen zetten. De nieuwe reorganisatie kost Bombardier zo’n 225 miljoen tot 275 miljoen dollar. Bombardier wil met de ingreep tegen het einde van 2018 structureel 300 miljoen dollar besparen.

Het bedrijf kampt nog altijd met vertragingen en kostenoverschrijdingen bij de ontwikkeling van de nieuwe C-serie, een vliegtuig dat de concurrentie zou moeten aangaan met de Boeing 737 en de Airbus A320.

De eerder dit jaar aangekondigde ingreep koste Bombardier al zo’n 300 miljoen dollar. Eind juni stond 60 procent van de 7000 werknemers die het betrof al op straat.