economie

Bonden verbolgen over reorganisatie IHC

Door ANP - 14 oktober 2016

SLIEDRECHT (ANP) – Vakbonden CNV en FNV zijn verbolgen over de aanstaande nieuwe reorganisatie bij scheepswerf IHC. Volgens de bonden worden daarbij 425 van de 2500 banen geschrapt. Ze vragen zich af of een ontslagronde in deze orde van grootte daadwerkelijk nodig is.

IHC zette vorig jaar al een streep door honderden arbeidsplaatsen. FNV benadrukt dat die sanering nog niet eens is afgerond. Ook bij CNV spreken ze van een ,,tweede harde klap” in ruim een jaar tijd voor werknemers van de werf.

IHC gaf in augustus al aan dat het zoekt naar manieren om de kosten verder omlaag te krijgen. Mede door de lage olieprijzen maakt de toeleverancier voor de olie- en offshoresector de laatste tijd moeilijke tijden door. IHC was vrijdagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.