economie

Brexit-zorgen drukken resultaten IAG

Door ANP - 28 oktober 2016

LONDEN (ANP) – De gevolgen van het brexit-referendum in Groot-Brittannië hebben afgelopen kwartaal een stempel gedrukt op de resultaten van luchtvaartgroep IAG, het moederbedrijf van onder meer British Airways. Hoewel het bedrijf flink meer passagiers vervoerde, viel zowel de omzet als de operationele winst lager uit dan een jaar eerder, niet in de laatste plaats door de waardedaling van het Britse pond.

De totale opbrengsten zakten met 4 procent tot 6,5 miljard euro. De operationele winst viel met 3,6 procent terug tot 1,2 miljard euro. Topman Willie Walsh sprak vrijdag van ,,sterke resultaten”, die evenwel getekend zijn door zware marktomstandigheden. Zorgen om het aanstaande vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie veroorzaakten een ,,zeer aanzienlijk” nadelig wisselkoerseffect van 162 miljoen euro.