economie

Carney blijft tot 2019 bij Bank of England

Door ANP - 31 oktober 2016

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Mark Carney blijft voorlopig aan als hoofd van de Bank of England. Hij wil pas opstappen als Groot-Brittannië naar verwachting in juni 2019 uit de Europese Unie stapt. Dat liet hij maandagavond weten, nadat de Britse premier Theresa May eerder op de dag al haar steun voor Carney had uitgesproken.

De centralebankpresident stond de laatste tijd onder zware druk van het pro-Brexitkamp om zijn functie bij de Bank of England neer te leggen. Zijn termijn loopt eigenlijk nog tot 2021.

De Canadees waarschuwde in de aanloop naar het Britse EU-referendum voor de zware economische gevolgen van een vertrek uit de EU. Volgens zijn tegenstanders maakte hij zich daarbij schuldig aan politieke uitspraken, terwijl hij als centralebankpresident onpartijdig zou moeten zijn.