economie

Chinese vraag Mercedes stuwt winst Daimler

Door ANP - 21 oktober 2016

STUTTGART (ANP) – Autobouwer Daimler heeft zijn winst in het derde kwartaal met 9 procent opgekrikt. Het Duitse moederbedrijf van Mercedes-Benz profiteerde van de groeiende vraag naar luxe auto’s in China.

Tegenover het recordkwartaal van Mercedes-Benz staan moeilijke omstandigheden voor de divisie die zware trucks maakt. Vooral in de Verenigde Staten heeft die tak het moeilijk.

Het concern verkocht in totaal ruim 754.000 voertuigen, een stijging van 5 procent ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 2,6 miljard euro, tegenover een kleine 2,4 miljard euro vorig jaar. De totale kwartaalomzet steeg met 4 procent tot 38,6 miljard euro.

Voor het hele jaar rekent de onderneming op een omzet die op hetzelfde niveau uitkomt als de bijna 150 miljard euro van 2015. Voor de aangepaste brutowinst verwacht Daimler een ,,lichte” verbetering ten opzichte van de 14 miljard van vorig jaar.