economie

Delta Lloyd uitblinker op Damrak na bod NN

Door ANP - 05 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Verzekeraar Delta Lloyd was woensdag de absolute uitblinker op de Amsterdamse beurs na een overnamebod van branchegenoot NN Group ter waarde van 2,4 miljard euro. Het aandeel Delta Lloyd schoot ruim 28 procent omhoog, de sterkste koerswinst ooit voor het bedrijf.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,5 procent lager op 456,06 punten. De MidKap steeg 1,9 procent tot 670,56 punten, geholpen door de sterke stijging van Delta Lloyd. In Frankfurt, Parijs en Londen stonden minnen op de borden tot 0,5 procent.

De Europese handel ondervond wat tegenwind door berichten dat de Europese Centrale Bank (ECB) overweegt zijn stimuleringsbeleid geleidelijk af te bouwen. Er kwam echter weer wat steun door de hogere koersen op Wall Street, geholpen door een goed cijfer over de Amerikaanse dienstensector.