economie

Delta Lloyd uitschieter na overnamebod NN

Door ANP - 05 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Verzekeraar Delta Lloyd was woensdag de absolute winnaar op een roodgekleurde beurs in Amsterdam, na het ongevraagde overnamebod van branchegenoot NN Group. De koers van het aandeel Delta Lloyd schoot tot bijna 31 procent omhoog, de sterkste koerswinst voor het bedrijf ooit.

De AEX-index op Beursplein 5 stond richting het middaguur 0,8 procent lager op 454,66 punten. De MidKap steeg 1,4 procent tot 667,47 punten, geholpen door de sterke koersstijging van Delta Lloyd. Op de aandelenmarkten in Londen, Frankfurt en Parijs stonden minnen op de borden tot 0,8 procent.

NN biedt 5,30 euro per aandeel voor Delta Lloyd ofwel 2,4 miljard euro. Delta Lloyd heeft het bod in beraad genomen. De koers van het aandeel staat nu op 5,32 euro. NN zakte in de AEX 1,2 procent. Aegon stond bovenaan de hoofdindex met een plus van 3 procent. In de MidKap won verzekeringsbedrijf ASR 2,1 procent.

Verliezen

De meeste hoofdfondsen op het Damrak lieten verliezen zien. Ahold Delhaize speelde 1,2 procent aan waarde kwijt. Bij de Amerikaanse tak van het winkelbedrijf, Ahold USA, is onverwacht topman James McCann opgestapt.

In Parijs daalde de mobiele aanbieder SFR 4,5 procent. De Franse beurswaakhond AMF heeft het uitkoopbod van de in Amsterdam genoteerde kabelaar Altice (plus 1,2 procent) op de aandelen SFR die het nog niet bezit geblokkeerd. Altice heeft het bod nu ingetrokken, maar kan nog wel in beroep gaan tegen het besluit van de AMF.

Euro

In Londen wist Tesco de aandacht op zich gericht. Het Britse supermarktconcern heeft resultaten naar buiten gebracht die positief zijn ontvangen door beleggers en won bijna 11 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde 1,8 procent hoger op 49,53 dollar. Brentolie stond eveneens 1,8 procent in de plus, op 51,78 dollar per vat. De euro was 1,1230 dollar waard, tegenover 1,1191 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.