economie

Delta Lloyd verwerpt overnamebod NN

Door ANP - 07 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Verzekeraar Delta Lloyd verwerpt het ongevraagde overnamebod van zijn grotere branchegenoot NN Group van 5,30 euro per aandeel. Het bod, met een waarde van 2,4 miljard euro, is niet in het belang van de aandeelhouders en andere belanghebbenden, aldus Delta Lloyd vrijdag.

NN legde zondag zijn bieding bij de raad van bestuur en de commissarissen van Delta Lloyd op tafel. Daar werd niet op teruggekomen, waarop NN woensdag de financiële markten informeerde over de plannen. Delta Lloyd gaf toen aan het bod in beraad te nemen en zo snel mogelijk te reageren.

Marktkenners speculeerden er overigens al op dat Delta Lloyd niet akkoord zou gaan met de prijs. Volgens analisten van ING, die 5,30 euro per aandeel al een faire prijs noemden, moet NN wellicht naar 5,80 euro per aandeel om het bestuur van Delta Lloyd mee te krijgen.

Kier

Het bestuur van Delta Lloyd laat de deur overigens wel op een kier. Het bedrijf benadrukt dat het in lijn met zijn verantwoordelijkheid niet tegen transacties is die waarde voor aandeelhouders en voordelen voor andere belanghebbenden creëren. Maar het bod van NN biedt ,,geen acceptabele basis voor zo’n transactie”.

Een woordvoerster van NN Goup wilde desgevraagd geen officieel commentaar geven. Mogelijk wordt later op de dag een formele verklaring naar buiten gebracht.