economie

‘Deutsche Bank moet inkrimpen in VS’

Door ANP - 16 oktober 2016

BERLIJN (ANP) – Deutsche Bank hangt wellicht meer dan een geldstraf boven het hoofd in de Verenigde Staten. De bank moet mogelijk ook fors snoeien in zijn Amerikaanse activiteiten om te ontkomen aan strafvervolging wegens de verkoop van dubieuze financiële producten in de jaren voor de kredietcrisis van 2008.

Dat meldt de Duitse krant Welt am Sonntag op gezag van bronnen rond de onderhandelingen tussen Deutsche Bank en het Amerikaanse ministerie van Justitie. De grootste bank van Duitsland zou vooral zijn investeringstak in de VS moeten verkleinen. De Amerikaanse activiteiten zijn goed op circa een tiende van de in totaal ruim 100.000 werknemers van het financiële concern.

Als het aan Washington ligt moet Deutsche Bank zijn rol in het ontstaan van de kredietcrisis bekopen met een miljardenboete. Gevreesd wordt dat de bank zijn kapitaalbuffers daardoor flink zal moeten versterken.