economie

Dijksma: geen vluchten KLM overgeheveld

Door ANP - 06 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Een voorstel om vluchten van Air France-KLM van Schiphol over te hevelen naar Parijs ligt ,,niet op tafel”. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) donderdag. Het kabinet houdt de belangen van de luchtvaartmaatschappij goed in de gaten, voegde ze eraan toe.

Volgens De Telegraaf wordt KLM toch verder uitgehold door een opgelaaide machtsstrijd binnen de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij. KLM zou 15 procent van haar vluchten moeten inleveren, meldden bronnen aan de krant.

Eerder dit jaar kwamen ook berichten naar buiten dat Air France intercontinentale vluchten van KLM zou overnemen. Tegen deze plannen verzette het kabinet zich fel. Het is wel belangrijk dat het concern concurrerender wordt met andere luchtvaartmaatschappijen, aldus Dijksma.