economie

Domino’s Pizza boekt sterke groei

Door ANP - 18 oktober 2016

ANN ARBOR (ANP) – Pizzabezorger Domino’s Pizza heeft een sterk kwartaal achter de rug. De verkopen namen zowel in de VS als wereldwijd flink toe, waardoor de keten een forse winstgroei boekte.

Domino’s Pizza wist de verkopen bij Amerikaanse filialen die langer dan een jaar open zijn met ruim 13 procent op te voeren. De internationale tak boekte een met vorig jaar vergelijkbare groei van bijna 7 procent. Op de thuismarkt werd volgens het bedrijf het 22e achtereenvolgende kwartaal met groei geboekt, terwijl de internationale verkopen al bijna 23 jaar onafgebroken toenemen.

De totale omzet van het bedrijf steeg met 17 procent naar 567 miljoen dollar. De nettowinst liep met een kwart op tot 47,2 miljoen dollar. De kwartaalcijfers werden op Wall Street enthousiast ontvangen. Na ruim een uur handel stond het aandeel Domino’s bijna 6 procent in de plus.