economie

Europese beurzen sluiten maand af met verlies

Door ANP - 31 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn de laatste dag van oktober met verlies gesloten. Op een verder nieuwsluwe maandag gingen de olieprijzen stevig omlaag. Digitaal beveiliger Gemalto was bij de hoofdfondsen in Amsterdam met afstand de grootste verliezer, net als vrijdag.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,6 procent lager op 452,59 punten. Daarmee ging de graadmeter op maandbasis nauwelijks vooruit. Op de laatste dag van september eindigde de AEX op 452,33 punten. De MidKap ging 0,4 procent omlaag tot 657,45 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs daalden 0,3 tot 0,9 procent.

Gemalto ging 5,4 procent onderuit, nadat het bedrijf vrijdag al bijna 9 procent had ingeleverd na een winstwaarschuwing. Ook baggeraar Boskalis deed het slecht, met een min van 2 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize was een van de weinige stijgers in de AEX, met een plus van 1,1 procent.