economie

Europese beurzen sluiten met verlies

Door ANP - 26 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurzen in Europa zijn woensdag in het rood gesloten. Beleggers verwerkten een stortvloed aan bedrijfsresultaten. In Amsterdam openden hoofdfondsen Heineken en Unibail-Rodamco de boeken.

De AEX eindigde 0,8 procent lager op 455,82 punten. De MidKap verloor 0,3 procent tot 670,37 punten. De graadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen zakten tussen de 0,1 en 0,8 procent.

In de hoofdindex op Beursplein 5 leverde Heineken 3,6 procent in. Met een volumegroei van 2 procent presteerde de brouwer beter dan de 1,4 procent groei waar analisten gemiddeld rekening mee hielden. Maar dat wist beleggers niet te bekoren. Ook de prestaties van Frans-Nederlandse vastgoedfonds Unibail-Rodamco vielen niet goed, het aandeel verloor 3 procent.

Grootste daler in de AEX was echter speciaalchemiebedrijf DSM, met een min van 3,8 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Philips (plus 1,4 procent) stond als een van de weinige hoofdfondsen op het Damrak in de plus, dankzij een hoger beleggingsadvies van HSBC.